Kapcsolat

Székhely:
2347 Bugyi, Rózsa u. 25.

Telephely:
2347 Bugyi, Táncsics u. 19.

Ügyvezető: Proksa Sándor

Elérhetősége:
Tel/Fax: 06-29-347-705
e-mail cím: proksakft@gmail.com

Proksa Sándor, ügyvezető igazgató
Tel: +36 30 960 5294

A csicsóka jótékony hatása az egészségre

2014.06.22.

A csicsóka jelentős vitamin- és ásványianyag forrás, de legértékesebb összetevője az inulin.
A csicsóka a világ legmagasabb inulin tartalmú növénye.
Az inulin egy probiotikum, a vastagbélben található hasznos bélbaktériumokat táplálja, ezáltal visszaállítják a helyes bélflóra-egyensúlyt.
Így a táplálékok, vitaminok, ásványi anyagok könnyebben felszívódnak szervezetünkben.

Számos betegség megelőzésére és kezelésére alkalmas:
- Általános immunerősítő
- Légúti megbetegedések kezelésére alkalmas
- Cukorbetegség esetén csökkenti a vércukorszintet
- Serkenti és javítja a bélműködést
- Javítja a vérképet
- Gátolja a candida gombák elszaporodását
- Étel-, por-, pollenallergia esetén az allergiás reakciókat csökkenti
- Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást
- Segíti a kalcium felszívódását, csontritkulásban szenvedőknek fogyasztása ajánlott

Fogyasszunk minden nap legalább 10-15 dkg-ot.
A gumó bármilyen formában ehető, elkészítése a burgonyáéhoz hasonló.
Nyersen: szendvicsek mellé, reszelve salátában, italként.
Főzve: leves, csicsókapüré, főzelék, szendvicskrém.
Sütve: chips-ként, köretként, kenyérbe sütve.

Hűtőben 2-3 hétig is eltartható.
Hámozni nem szükséges.

vissza