» Élelmiszerbiztonság
A Prok-Sa Kft. zöldségfélék termelésével, felvásárlásával és forgalmazásával az élelmiszer-előállítás területén tevékenykedik. Működése során az élelmiszer előállítás, tárolás és szállítás élelmiszerbiztonsági szabályainak betartását törvények szabályozzák. Az élelmiszer előállítás szabályait szigorú hatósági kontroll jellemzi. Szúrópróbaszerű vizsgálatokat végez és szigorúan szankcionál a például a NÉBIH, amennyiben az előírásokat nem tartjuk be. Legnagyobb vevőnk a Tesco évente élelmiszerbiztonsági audit során győződik meg a biztonsági előírások betartásáról. Rendszeresen végeztetünk mikro-biológiai vizsgálatokat, hogy az élelmiszerekben maradó emberi egészséget károsító kémiai anyagok, a biztonságos határérték alatt legyenek. A beszállítóinkat minden beszállítás alkalmával nyilatkoztatjuk, hogy az általa beszállított termék esetében az élelmiszer-egészségügyi és várakozási időt betartotta. Az élelmiszerek elkészítésétől a vevőhöz történő szállításig hűtőlánc biztosítja a megfelelő eltarthatóságot, pultállóságot. Ezt hűtőkkel és hűtős szállító eszközökkel biztosítjuk. A munkaerő folyamatos egészségügyi kontroll alatt van. Az élelmiszerbiztonsági követelmények biztosítását a HACCP rendszer szabályozza. A dolgozók rendszeres HACCP oktatáson vesznek részt, ahol elsajátítják a szükséges előírások betartását, és ebből eredményes vizsgát tesznek. A termékek nyomon követhetőségét a termelőtől a fogyasztóig szigorúan szabályozott nyilvántartásokkal végezzük. Nyomon követési rendszer figyeli a termék származását, a folyamatban résztvevőket a felelősök megjelölésével. 2020 augusztus óta Global G.A.P. tanúsítvánnyal rendelkezünk a póréhagyma termesztésre.